شهروند دیپلمات؛ ابتکاری برای توسعه دیپلماسی شهری اصفهان
شهرداری اصفهان درصدد است تا با یاری گرفتن از دیپلماسی شهروندی، بستری برای توسعه دیپلماسی شهری بنا نماید. این ابتکار با هدف قوت بخشیدن به ارتباطات فرهنگی، هنری، اقتصادی و علمی طرفین به کنشگری شکل گرفته است.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان شهرداری اصفهان درصدد است تا با یاری گرفتن از دیپلماسی شهروندی، بستری برای توسعه دیپلماسی شهری بنا نماید، برهمین اساس، ابتکار «شهروند دیپلمات» از ابتدای سال جاری در اداره امور بین‌الملل شهرداری اصفهان مطرح و اهدافی از جمله ارتباطات مؤثر با شرکای خارجی (خواهرخوانده‌ها)، شناسایی تسهیلگران شهروندی، توسعه همکاری‌های اقتصادی و علمی به ترتیب با محوریت بخش خصوصی و دانشگاه‌های اصفهان، افزایش تعاملات با دستگاه دیپلماسی کشور و همچنین شکل‌گیری دانش، مهارت و نگرش بین‌المللی در تمامی مجموعه‌های شهر برای آن تعریف گردید.
این ابتکار به دنبال آن است تا آن دسته از تسهیلگران شهروندی از جمله بازرگانان، اساتید، ورزشکاران، دانشجویان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای، ایرانیان خارج از کشور و غیره که دارای بسترها و کانال‌های مناسب و مجاز برای معرفی و تقویت جایگاه، برند و ظرفیت‌های اصفهان در شهرهای خواهرخوانده و کشورهایشان هستند، بتوانند در قوت بخشیدن به ارتباطات فرهنگی، هنری، اقتصادی و علمی طرفین به کنشگری بپردازند.
بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این ابتکار اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان که با همکاری نمایندگی وزارت امور خارجه، کنسرسیوم همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه‌ها و شهرک علمی تحقیقاتی (IUN) و اتاق بازرگانی اصفهان به عنوان بازوهای اصلی فکری و اجرایی در دستور کار قرار دارد، 13 سلسله نشست با عنوان «هم‌نشست خواهرشهرها» را برگزار خواهد کرد و در هریک، پرونده یکی از 13 شهر خواهرخوانده اصفهان را با حضور شهروندان تسهیلگر برای شناسایی عملیاتی ظرفیت‌های همکاری در دستور کار خود قرار خواهد داد.
بر این اساس، شهروندان تسهیلگر می‌توانند با ثبت نام از طریق http://intaffairs.isfahan.ir، مشخصات خود را اعلام نمایند تا پس از بررسی شرایط ثبت‌نام‌کنندگان در کمیته‌ مربوطه، در صورتی که  شرایط، بسترها و کانال‌های ارتباطی آنها کاربردی و مفید تشخیص داده شود، به نشست آن خواهرخوانده که نمایندگانی از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اداره مرتبط در آن وزارتخانه، سفارت آن کشور در ایران، انجمن‌های دوستی، سازمان‌های مردم نهاد و ... نیز حضور دارند، دعوت شوند تا با کنشگری موثر و مشخص، هر کدام به یک «شهروند دیپلمات» برای اصفهان بدل گردند. پس از هر هم‌نشست (یا مجموعه‌ای از نشست‌ها)، برنامه اقدام همکاری با هر شهر خواهرخوانده تدوین می‌گردد و همه فعالان بین‌المللی اصفهان اعم از دولتی، غیردولتی و شهروندی، مسیر روشن ارتباطات اصفهان‌محور با این 13 شهر را خواهند شناخت.
گفتنی است، فراخوان اولیه این ابتکار به مدت یک ماه باز خواهد بود و پس از آن، فراخوان مرتبط با هر یک از 13 شهر خواهرخوانده پیش از هر نشست اطلاع‌رسانی خواهد شد.
ویدیو
1399/10/08