كنفرانس وركشاپ " ارزش و ارزشگذاري: شناسايي منابع در جستجوي زندگي خوب" با همكاري دانشكده هاي ادبيات (گروه علوم اجتماعي) و دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسي مشهد تحت نظر دانشگاه گوته فرانكفورت آلمان و با بودجه ي تامين شده از سوي موسسه ي دااد آلمان در تاريخهاي 10-16 آذرماه 1397 در دانشگاه اصفهان برگزار گرديد. اين كنفرانس بخش دوم كنفرانس رويكردهاي مبتني بر منايع در زندگي خوب انسان بود. اين پروژه در قالب يكي از برنامه هاي دااد تحت عنوان Higher education dialogue with the Islamic world انجام گرفت.
در اين كنفرانس كه 14 نفر از آلمان، 6 نفر از دانشگاه فردوسي مشهد و 7 نفر از دانشگاه اصفهان حضور داشتند، منابع ارزشي انسانها در مسير جستجوي زندگي خوب در قالب 19 مقاله مورد بررسي قرار گرفت. روز اول و دوم كنفرانس به بررسي مقالات در پنلهاي 5-6 نفره و سپس بحث كلي در جلسات گروهي گذشت.
در اين دو روز شركت كنندگان در قالب 4 گروه كلي به بررسي مقالات پرداختند. در كارگروه اول با عنوان آموزش و فرهنگ، خانم دكتر اعظم نقوي از دانشگاه اصفهان با مقاله اي در زمينه توانمندسازي دانشجويان داراي ناتواني شركت داشت. خانم استلا ديتريچ از دانشگاه گوته با مقاله اي در زمينه ي درك ادبيات فارسي به عنوان رويكردي جهت مطالعه ي ارزشها، خانم دكتر سحر فائقي در زمينه ي الگوهاي فرهنگي و اجتماعي دانشجويان افغانستاني ساكن ايران، خانم بهجت هاجيان از دانشگاه اصفهان در زمينه ي مدرسه ي طبيعت، خانم كارمن هر از دانشگاه گوته در زمينه ي ويكيپيديا به عنوان منبعي براي زندگي خوب و خانم سوفي روخه در زمينه محيط زيست صحبت كردند.
در كارگروه دوم، تحت عنوان مذهب و سازمانهاي خيريه، آقاي مسعود فتاح زاده از دانشگاه فردوسي مشهد در زمينه ي مفهوم بركت و قرض الحسنه، خانم دكتر كاتيا ريك از دانشگاه گوته در زمينه ي خيريه در قرن 16 هجري در تركيه، خانم عطيه صادقي از دانشگاه مشهد در زمينه ي فعاليتهاي خيريه در مشهد، خانم بكنگل تولبايا از دانشگاه گوته در زمينه ي زيارت آرامگاههاي صوفيان، و خانم آريان بريك از دانشگاه گوته در زمينه ي مذهب به عنوان منبعي براي صلح صحبت كردند.
كارگروه سوم با عنوان اقتصاد و فرهنگ شامل سخنرانيهايي چون زندگي خوب در دوران در حال تغيير و مفهوم آبرو توسط دكتر احسان آقابابايي از دانشگاه اصفهان و خانم كاتارينا مولر از دانشگاه گوته بود. همچنين خانم شيوا شريفي از دانشگاه اصفهان در زمينه ي ارزشهاي تجربه شده از سوي دانشجويان با گذار موفق از دانشگاه به شغل، خانم سلينا بوهلر از دانشگاه گوته در زمينه ي اسلام به عنوان منبعي براي بازتعريف توسعه، و خانم فاطمه خاجويان از دانشگاه فردوسي مشهد در زمينه ي ارزشها در اشعار مولانا صحبت كردند.
در كارگروه چهارم تحت عنوان اخلاق، خانم نسترن عاملي از دانشگاه اصفهان در زمينه معنويت گرايي، خانم فاطمه سروقدي از دانشگاه فردوسي مشهد در زمينه ي مفهوم سازي ارزشها در ترجمه، خانم ترزا رادرماچر از دانشگاه گوته در زمينه ي آنارشيسم، آقاي فامالوك ياكوب در زمينه ي بازارهاي مدرن، و خانم سارا مدنيان از دانشگاه اصفهان در زمينه ي هويت اخلاقي نوجوانان صحبت كردند.
روز سوم كنفرانس شركت كنندگان آلمان بازديدي از دانشگاه، مركز زبان آموزي زبان فارسي، جشن روز جهاني معلولان و همچنين موزه ي دانشگاه داشتند و سپس در بعد از ظهر جلسه اي در زمينه ي روش پژوهش كيفي تشكيل شد و اين جلسه براي عموم آزاد بود. در اين جلسه آقاي پرفسور رولاند هاردنبرگ، آقاي دكتر ميركو گوپفرت، آقاي پرفسور ممدو دياوارا و خانم كاتارينا مولر صحبت كردند.
روز چهارم كنفرانس شركت كنندگان در 5 گروه به همراه يك اتنوگرافيست وارد يك ميدان پژوهش شده و تحت نظر استاد محترم كار ميداني انجام دادند. ميدانهاي مورد مطالعه شامل بافت سنتي شهر (ميدان امام خميني و ميدان امام علي (ع))، بافت مدرن شهر (سيتي سنتر)، مولودي خواني به عنوان يك مراسم مذهبي، جلفا به عنوان بافت زندگي اقليتها بود.
روز پنجم كنفرانس همه ي گروهها در زمينه تجارب خود در ميدان پژوهش صحبت و تبادل نظر كردند.
روز ششم كنفرانس به بررسي برنامه و پروژه هاي آينده اختصاص داده شد. از آنجاكه بحث تبادلات فرهنگي يكي از مسائل مهم و مد نظر موسسه دااد است، در اين روز به شركت كنندگان آلماني فرصتي داده شد تا احساسات خود از حضو در ايران براي اولين بار را مطرح كنند.
شركت كنندگان شنبه بامداد به كشور خود بازگشتند.
روز يكشنبه دكتر اعظم نقوي و دكتر احسان آقابابايي در جلسه اي با خانم دكتر نجم آبادي مجددا به بررسي امكانات و زمينه اي گسترش تبادلات علمي بين دو كشور پرداختند.